duminică, 25 martie 2012

Naveta

      Sunt studentă în anul II și m-am obișnuit deja să circul pe aceeași rută aproape în fiecare zi. Fac naveta Sîngerei - Bălți de luni pînă vineri, în unele cazuri, pînă sîmbătă.
       Sunt obișnuită deja să văd aceleași peisaje, deseori aceeași oameni, aceleași drumuri, remarc că nu foarte bune.


      Așa arată imaginea locului de unde pornesc în drum spre Bălți, se numește oprire, cum îi zicem toți... Este modest, dar e bine așa cum este. Aici în fiecare dimineață aștept taxiul. Mereu aceiași șoferi amabili. Am reușit deja să ne cunoaștem bine și ne mai permitem să și mai glumim din cînd în cînd.
    Ajunsă la Bălți, văd mereu aceleași troleibuze, care într-o stare mai bună, care într-o stare mai rea, dar nu am timp să aleg calitatea transportului atunci cînd îmi rămîn doar 15 minute de la autogară pînă la oprirea din centru, după care la universitate.

După ore, fac aceeași rută, doar că inversă deja.
      Să faci naveta nu este deloc ușor. Este chiar foarte obositor, luînd în calcul calitatea drumurilor și a transporturilor, care uneori , lasă de dorit. Eu, însă, am reușit să mă încadrez în această rutină și încerc să-i fac față zi de zi. Acestea fiind spuse, viața de student nu ar fi fost așa de interesantă precum este acum, dacă nu ar fi existat aceste mici dezavantaje.
   

duminică, 4 martie 2012

Site-ul oficial al primăriei din Bălți

      Site-ul primăriei din Bălți este în două limbi, română și rusă. Acest site este predestinat tuturor oamenilor care sunt interesați de ultimele noutăți din municipiul  Bălți


      
       Chiar din „salutarea” primarului din Bălți am aflat că site-ul este o metodă de a „obține informații  despre municipiu, cetăţeni de onoare, despre structura primăriei, obiectivele şi funcţiile ei, date de contact ale conducerii, audienţa cetăţenilor, despre serviciile, pe care le prestează primăria şi întreprinderile municipale, tarife la aceste servicii, despre lista documentelor, care sunt necesare pentru obţinerea actelor permisive, despre locul aflării documentelor, care confirmă activitatea la întreprinderi (organizaţii) municipale, despre participanţii celui de-al doilea Război Mondial, proiectele deciziilor şi planurilor de activitate etc.” (primarul municipiului Bălți - Vasili Panciuc).

      La fel, aici am întîlnit și informații despre starea vremii în Bălți și cursul valutar. Cei care vor să primească informații despre municipiu, despre organele administrației publice locale, la fel, care doresc să afle un oricare număr de telefon din municipiu, poate accesa site-ul primăriei din Bălți.





      Cred că este un site util pentru cei care sunt interesați de schimbările care se produc în municipiul Bălți.

The Dieline

      The Dieline este un site dedicat design-ui  de ambalaje. A fost lansat în anul 2007 de Andrew Gibbs. Scopul acestui site este de a defini și de a promova cel mai bun design de ambalaje unde fiecare vizitator poate să privească, să critice și să fie în curs cu ultimele tendințe din domeniul  design-ui de ambalaje
      The Dieline  a reușit să devină cel mai vizitat site din lume de milioane de cititori din diferite țări ale lumii.

      Din punctul meu de vedere, The Dieline este un site care atrage privirile cititorilor prin amestecul de imagini bine colorate și atractive, și, la fel, prin informația care este distribuită tuturor. După mine, asta are priza bună la toți vizitatorii site-ui.