joi, 23 februarie 2012

Saitul preferat

      Astăzi am ales să scriu despre saitul meu preferat. Nu pot să zic cu certitudine că am doar unul singur. Există mai multe saituri pe care le accesez în fiecare zi.
      Primul sait care este cel mai sus in lista mea este www.google.com. Este primul în clasamentul meu deoarece mereu găsesc informația care mă interesează. Aș putea spune că Google este „prietenul” meu cel mai bun care mereu mă susține și mă ajută atunci cînd am nevoie de asta.
   
      Al doilea  la număr este Youtube.com. Acest sait îmi oferă posibilitatea de a viziona și a încărca video oricînd. Pe youtube.com pot să vizionez, cel mai des, cele mai noi videoclipuri și noutăți din domeniul muzicii din toate țările.




 Al treilea loc, dar nu și ultimul îl ocupă rețelele sociale.  Ele sunt 4 la număr: odnoklassniki.rufacebook.comvk.com și twitter.com.

      Un alt sait pe care îl prefer este timpul.md. Aici citesc știrile de ultimă oră, știri din domeniul politicii, al economiei, culturii și al sportului. Accesînd http://www.timpul.md/ sunt  cu un pas  cu tot ceea ce se întîmplă la noi în țară și peste hotarele ei. 

     Există mult mai multe saituri interesante, dar prefer să mă opresc aici. Acesta este micul meu top de saituri. Cred că în viitor această listă va crește și voi putea să aflu multe lucruri interesante. 

duminică, 19 februarie 2012

Fragilitatea vieții

      Viața este prețioasă. Viața este fragilă. În clipa asta ești, în clipa următoare te-ai dus.  Fiecare moment trebuie stors de tot ce se poate da, fiindcă nu știi niciodată cînd va cade cortina. Viața este uneori foarte zgîrcită: trec zile, săptămîni, luni și ani fără să simți nimic nou. De ce se întîmplă asta?


      Omul învață din propriile greșeli, vorbă spusă din bătrîni, însă greșeala se repetă de nenumărate ori. Asta se întîmplă pentru că suntem orbiți de orgoliu, egoism, ură, sentimente ce se nasc din suferință, din nemulțumiri, din dezamăgiri. Însă noi suntem singurii vinovați. uităm de familie, de prieteni, uităm să ne bucurăm de minimalismele vieții, de micile atenții din partea celor apropiați nouă.

      

      Dar de ce suntem concepuți astfel? Din dorința de a ajunge cît mai sus, din dorința de a fi puternici respectați, și, dinou, uităm esențialul, important nu este să sufere cei din jur  și noi nu, ci să aducem zîmbetul pe buzele unui prieten, să dăm o mînă de ajtor unui suferind, să ținem companie unui singuratic, să facem fericit un copil, să luminăm viața celor ce îi iubim, însă spunem mereu că nu avem timp. Azi devine ieri, mîne - astăzi și vremea trece, părul se albește și ne gîndim dacă lupta ne-a adus satisfacții sau deziluzii...



     
 Realizăm că am îndepărtat totul din calea noastră, iar regretul devine apăsător. De aceea  trebuie să ne  amintim să prețuim viața, să uităm de amărăciuni și să spunem celor dragi „te iubesc”.

luni, 13 februarie 2012

Februarie


     Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, luna februarie ne-a adus iarna în adevăratul sens al cuvîntului. În ultimele două săptămîni s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Așa cum mă aflam azi la ora de Jurnalism On-line, am fost tentată să dau click să văd cum variază temperaturile din Bălți. Erau vre-o -9°C.  M-am bucurat, deoarece gerul care fuseseră zilele trecute mă exaspera.
    Tot răsfoind prin filele de internet ale serviciului meteo, zărisem o pagină cu titlul: „
Cele mai intense răciri masive ale aerului din ultimii 60 de ani în Republica Moldova”.Mi s-a părut interesant, așa că am citit informația. Din acest articol am aflat că cele mai joase temperaturi ale aerului sau înregistrat în următorii ani: februarie 1954, ianuarie 1963, ianuarie 1985, ianuarie 2006, februarie 2006, ianuarie 2010, ianuarie 2012 și februarie 2012. În aceste luni au fost înregistrate pînă la - 30°C.

    Dacă tot vorbesc despre date meteo, atunci cred că ar fi timpul să amintesc și despre timpul din zilele următoare. Se prevede o încălzire a timpului cu ninsori pe întreg teritoriul Moldovei. Ca să colorez un pic textul meu, am un video care sper să placă tuturor. Vizionare plăcută!